-

Men's suits

In Seremonia we have high quality men's products for sale from the manufactures of TURO, Cavaliere, Tailor and Enzo Romano. You can find different White Ties, Morning Suits (Shakets), Tuxedos (Black ties) and Suits and all the accessories in our shop.

Our friendly staff will assist you in dressing correctly for the occasion and all the tailoring will be handled in our atelier.

You can book your fitting time here.  Or You can come without an appointment.

Please check out the gallery below to see our versatile collection for men.

 

PRICE LIST FOR PURCHASES

  • TURO - white tie  829 € / 849 € (100% wool, slim- fit)
  • TURO - tuxedo 679 € (100% wool, x- slim fit)
  • Tailor - white tie 535 € ( slim-fit )
  • Tailor - tuxedo 495 € ( x-slim fit / slim-fit )
  • Cavaliere - tuxedo  649€ ( slim-fit, colours: dark navy )    

TUXEDO (BLACK TIE)

Black Tie is a dress code that for men consists of the traditional tuxedo and accompaniments: a black dinner jacket and matching trousers, an optional black formal waistcoat or black cummerbund, a white formal shirt, a black bow tie or alternatively a black long tie, black dress socks and black formal shoes. In hot weather a white dinner jacket may be substituted and the cummerbund is the preferred waist covering.

Frakki

Kun kutsukortissa lukee juhlapuku tai white tie, on kyseessä frakki. Frakkia käytetään esimerkiksi Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla, promootioissa, häissä ja suurilla päivällisillä. Frakki voidaan "korvata" tummalla puvulla, (ei kuitenkaan akateemisissa tilaisuuksissa), mutta ei smokilla. Frakin asusteet ovat valkoiset, kengät mustat, kiiltonahkaa. Takin kauluskäänteet ovat silkkiset ja housuissa on silkkisivunauhat. Liivin tulee näkyä edessä 1-2 cm takin alta.

Saketti

Saketin suosio on kasvanut hääasuna. Sakettia käytetään päivätilaisuuksissa ennen klo 18. Asuun kuuluu musta tai harmaa takki, harmaa tai värillinen kuosiliivi, smokkipaita, mustaharmaaraitaiset, harmaat tai mustat housut, mattapintaiset mustat nahka tai lakerikengät ja solmiona käytetään juhlavaa huivimaista plastronia, jonka väri voi vaihdella. Nyt uutena sininen sakettitakki ja housut. Saketin kanssa sopivat harmaa silinterihattu, harmaat käsineet ja kävelykeppi.

Enzo Romano-puku

Enzo Romano, t.sininen, t.harmaa, musta, liivipuku slim-fit