Yhteystiedot

Seremonia
Pohjoinen Makasiinikatu 7
00130
HELSINKI
seremonia@seremonia.fi
www.seremonia.fi
Pohjoinen Makasiinikatu 7, HELSINKI

Aukioloajat

Ma:
10:0018:00
Ti:
10:0018:00
Ke:
10:0019:00
To:
10:0018:00
Pe:
10:0018:00
La:
10:0015:00

Tervetuloa Seremoniaan ilman ajanvarausta!

PUKEUTUMISETIKETTI OHJAA PUKEUTUMISTA VIRALLISISSA TILANTEISSA

Mikäli kutsukortissa on ilmoitettu pukukoodi eli pukeutumisetiketti, sitä tulisi aina noudattaa. Virallisissa juhlatilaisuuksissa pukeutumisetiketti on yleensä ilmoitettu. Etiketti helpottaa usein myös sopivan puvun valintaa.

Autamme mielellämme valitsemaan liikkeestämme tilaisuuteen sopivan puvun.

FRAKKI frakki

Kun kutsukortissa lukee juhlapuku tai white tie, tarkoitetaan sillä frakkia. Frakkia käytetään esimerkiksi Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla, promootioissa, häissä sekä suurilla päivällisillä. Frakki voidaan "korvata" tummalla puvulla, (ei kuitenkaan akateemisissa tilaisuuksissa), mutta ei smokilla.

Frakin asusteet ovat valkoiset ja kengät mustat kiiltonahkaiset. Takin kauluskäänteet ovat silkkiset ja housuissa on silkkisivunauhat. Liivin tulisi näkyä edessä 1-2 cm takin alta.

SMOKKIsmokki

Kun kutsukortissa lukee iltapuku, smokki tai black tie, on silloin kyseessä smokki. Smokki on iltapuku, jota käytetään klo 18 jälkeen päivällisillä, illallisilla ja nykyisin myös hääasuna.

Kaulusmalliltaan suosituin smokki on saalikauluksinen malli. Etiketin mukaan smokkiin kuuluu musta solmuke. Asusteet voivat olla myös värikkäitä, mutta siinä tapauksessa kaikkien asusteiden (solmuke ja taskuliina) tulee olla samanvärisiä. Smokin kanssa käytetään perinteisen smokkipaidan lisänä mustaa tai värillistä rusettia sekä smokkivyötä. Smokin kanssa käytetään mustia kiiltonahkakenkiä.

SAKETTIsaketti

Sakettia käytetään päivätilaisuuksissa ennen klo 18. Myös saketin suosio hääasuna on kasvanut.

Asuun kuuluu musta takki, harmaa liivi, smokkipaita, mustaharmaaraitaiset housut, mattapintaiset mustat nahkakengä. Solmiona käytetään juhlavaa huivimaista plastronia.

Saketin kanssa sopivat harmaa silinterihattu, harmaat käsineet sekä kävelykeppi.

BONJOUR-PUKUbonjour-puku

Bonjour-pukuun kuuluu pitkä, yksirivinen, lähes polvitaipeeseen ulottuva takki sekä housut. Puku asustetaan saketin tapaan smokkipaidalla, plastronilla sekä liivillä. Värilliset liivit tuovat raikasta ilmettä asuun.

Bonjour-puvun kanssa käytetään mustia mattapintaisia nahkakenkiä ja mustia sukkia. Kukkavieheeksi voidaan valita muutakin kuin valkoinen neilikka. Viehe kiinnitetään rintataskuun.

Mikäli sinulla jäi kysyttävää pukuetiketissä, ota yhteyttä niin autamme mielellämme sinua oikean puvun valinnassa.

Kerro meistä kavereillesi